menu

Camperplaats Willemsoord Logo 2023 vierkant
Camperplaats Willemsoord Logo 2023 vierkant

Eethuys de Steen

Camperplaats Willemsoord Eethuys de Steen 2

Camperplaats Willemsoord Eethuys logo antraciet2

Een Culinaire Reis door de Tijd bij Eethuys de Steen

Locatie en Legacy

Op slechts 700 meter afstand van Camperplaats Willemsoord ligt Eethuys de Steen, een culinaire schat met diepe historische wortels. Als je binnenstapt, word je meteen ondergedompeld in een sfeer van nostalgie en de smaak van de bekroonde Telegraaf Gouden Gehaktbal – uitgeroepen tot de lekkerste gehaktbal van Nederland.

Een Menu vol Verhalen

Eethuys de Steen draagt met trots zijn verleden. Opgericht in 1876 als logement en koffiehuis, ademt deze plek de rijke geschiedenis van Willemsoord als Kolonie III van de Maatschappij van Weldadigheid. Dit wordt onderstreept door het creatieve menu, waar gerechten zoals ‘Bloed Zweet en Tranen’ tomatensoep en ‘Luie Donder’ spareribs je op speelse wijze meevoeren naar vervlogen tijden.

Belevenissen Buiten de Keuken

De derde generatie van de familie Stroeve zet de traditie voort en biedt meer dan alleen een maaltijd. Duik dieper in het verleden met de Virtual Reality Experience of de verrijkende Audio Tour “Op Paupervisite”.

Een Plek van Wereldbelang

Als toevoeging aan zijn rijke erfgoed is Willemsoord sinds 2011, samen met andere koloniën van Weldadigheid in Nederland en België, genomineerd voor UNESCO Werelderfgoedstatus. Eethuys de Steen is niet enkel een eetgelegenheid; het is een viering van cultuur, geschiedenis en gastronomie.

 

Afstand tot Camperplaats

0.7 km

Eethuys de Steen

locatie

Meer uit de omgeving

Camperplaats Willemsoord

Camperplaats Willemsoord Logo 2023 vierkant

Bekijk meer uit de omgeving